Claudia Ionas – Biografie

Biografie Claudia Ionaș

De mica a fost pasionata de muzica, in special de muzica populara deoarece provine dintr-o familie in care muzica populara a fost ascultata si cantata foarte des, la diverse evenimente sau cu ocazia anumitor sarbatori.
Bunicul sau a fost un saxofonist recunoscut iar tatal sau, Florin Ionas – Generalul, i-a calcat pe urme, devenind un renumit saxofonist si un indragit compozitor.

Fiind pasionata de muzica, de mica ii era drag sa il urmeze pe tatal sau la diferite evenimente. Primul pas spre muzica a fost la varsta de 14 ani cand s-a inscris la Liceul de Arte “Sabin Dragoi” din Arad, sectia pedagogie muzicala. In cadrul liceului de muzica pe care l-a absolvit, a luat parte la diverse recitaluri si concerte in urma carora a ramas cu amintiri placute, incepand sa prinda experienta tot mai multa in aceasta bransa.

La varsta de 15 am debutat in muzica populara la Sala Palatului in Bucuresti, la un important eveniment si anume, Gala Premiilor Muzicii Populare, editia I. M-am simtit extrem de onorata si emotionata
deoarece a participat alaturi de cei mai iubiti solisti si instrumentisti ai muzicii populare.

La scurt timp dupa acest eveniment, tatal sau i-a compus melodia “Am dragut mama nu stie”, pe care a si inregistrat-o ulterior. Prima data cand a cantat aceasta melodie a fost la o ruga din comuna Zabrani, judetul Arad, unde locuiesc bunicii ei iar reactiile publicului au fost neasteptat de incantatoare. Publicul a indragit de la inceput aceasta melodie, ajungand intr-un an la 3 milioane de vizualizari pe Youtube.

In anul 2012, tot la Sala Palatului la Gala Premiilor Muzicii Populare, editia a II-a, i-a fost oferit premiul pentru cel mai bun debut. Dupa un an de la succesul acestei melodii, a inregistrat si a filmat piesa “Astazi fac 18 ani”, care de asemenea, s-a bucurat si inca se bucura de un real succes adunand
milioane de vizualizari pe Youtube.

Ulterior, a realizat un album care se intituleaza “Scoate banii tata”, album pe care sunt prezenti mai multi interpreti indragiti: Mirela Petrean, Nicu Novac, Mihaela Petrovici, Petrica Irimica Miulescu, Diana Selagea si multi altii. Urmatorul album al tinerei si indragitei interprete se numeste “Astazi fac 18 ani”.

In anul 2013 a decis impreuna cu tatal sau sa realizeze un album singura. Acest album se intituleaza “Stie tata c-am dragut” si este ca o replica la piesa “Am dragut mama nu stie”. Pe acest album se afla 15 melodii compuse text si linie melodica de catre tatal sau, Florin Ionas – Generalul.

Share:
© 2020 Claudia Ionaș. Toate drepturile rezervate.
Call Now ButtonContact