Claudia Ionas – Colaj muzica etno

Claudia Ionas – Colaj muzica etno
Din acest colaj fac parte melodiile : Azi sunt mireasa, Asta-i nunta romaneasca, O singura femeie-n viata, Zodiac, Cin boteaza si cununa, Tremura inima mea, Pamporea, E pacat sa n-ai pacat, Inima ti-o dau,

Obiceiuri la nuntă, înainte de nuntă
Bărberitul mirelui. Impreuna cu lautarii, cavalerii de onoare au menirea prin acest obicei, sa dea de inteles transformarea baiatului in barbat. Astazi, se folosesc sabii ninja sau iatagane, desigur mirele fiind deja barbierit, insa moment aducand veselia in casa mirelui. Acesta, urmat de cavalerii de onoare si alai, merg la casa nasilor pentru a-i lua si a continua spre mireasa.

Gătitul miresei. Realizat de obicei de catre nasa si domnisoarele de onoare, gatitul miresei presupune imbracatul si prinsul voalului de catre nasa. Mirele vine sa ia mireasa, daruindu-i buchetul de mireasa. Mireasa le va prinde cocardele nasului, nasei si mirelui, iar domnisoarele de onoare vor fi cele care vor continua cu impartitul cocardelor.

Hora și turta miresei. Dupa gatitul miresei, nuntasii se prind intr-o hora in batatura casei/ fata blocului acesteia, in timp ce nasa are datoria de a rupe turta miresei si de a o imparti celor prezenti.În anumite zone din ţară nunţile ajung chiar la 1.000 de invitaţi, ceea ce le permite celor doi (mire si mireasa) să contracteze la nuntă chiar şi trei formaţii muzicale.
Claudia Ionas – Colaj muzica etno

Share:

Leave a Reply

© 2020 Claudia Ionaș. Toate drepturile rezervate.
Call Now ButtonContact